Iconenenmuseum

Iconenmuseum

  • Iconenmuseum Kampen
  • €7,- p.p.
  • vanaf 1 deelnemer
  • ma/di/wo/do/vrij/zat

Omschrijving activiteit:
Nederland telt een aantal musea op het gebied van christelijke en religieuze kunst. Het Ikonenmuseum Kampen onderscheidt zich door louter ikonen te tonen. In het museum ontdekt u op een laagdrempelige manier wat een ikoon is en welke stijlen er zijn. Ook wordt duidelijk wat ikonen voor de mensen betekenden en welke rol ze nu nog vervullen: ikonen vormen immers nog steeds een bron van kracht en inspiratie.

Vaste tentoonstelling
De vaste tentoonstelling bestaat uit ongeveer 170 ikonen uit de collectie van de Alexander Stichting. Regelmatig worden de ikonen in wisseltentoonstellingen vanuit nieuwe invalshoeken gepresenteerd. Het Ikonenmuseum bestaat uit tien stijlvol ingerichte zalen en de ikonen zijn voorzien van een beschrijving. Voor groepen worden op aanvraag rondleidingen verzorgd. Wie thuis nog even alles uitgebreid wil nalezen kan in de museumwinkel terecht voor een keur aan prachtig geïllustreerde boeken over de tentoongestelde  ikonen.

Tijdelijke exposities
De presentatie van de permanente collectie wordt twee keer per jaar op speelse wijze gecombineerd met een tijdelijke tentoonstelling. Zo stond 2011 in het teken van een bijzondere expositie van Ethiopische ikonen en van een expositie van Russische taferelen en sprookjes op lakdozen.

 

Prijs:
– € 6,- p.p.

Bijzonderheden:
– Op basis van beschikbaarheid
– 6 dagen per week geopend

aanvraag

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Aantal personen

Datum

Tijd

Opmerkingen/aanvullingen

Post navigation